• "Evolva" en "Coöperatie Verbinden Leiden"

  verbindend leiden

 

Lees meer

 • Nieuwsflits

  Zorg aan Zet wordt vanaf 1 januari kartrekker

  Download de nieuwsflits in PDF Formaat.

  Lees Meer
 • Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs rondom werkplekleren

  Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs rondom werkplekleren

  De kern van Evolva, "Evolva werkplekleren 3.0",  is de duurzame samenwerking van zorgorganisaties, opleidingsinstituten en techniek-ondernemers. Iedere dag werken, leren en creëren we samen. De eigen werkplek is onze leeromgeving. Met werkelijke problemen, complexe en minder complexe, uit de dagelijkse arbeidspraktijk. Kennisdelen is de kern van onze verbinding. En dat over de grenzen van de eigen organisatie heen én verbonden met alle Evolva-deelnemers. Het maakt ons veel wendbaarder voor en in de toekomst.

  Wij zijn SGL, Gilde Opleidingen, Zuyd Hogeschool, Zorg aan Zet, Fontys, Meandergroep, Levanto, Radar, SIM Leer Werk

  Lees Meer
 • Is werkplekleren een proven concept? Projectadviseur Hans Jonker: “Ja!”

  Is werkplekleren een proven concept? Projectadviseur Hans Jonker: “Ja!”

  Toen we een jaar of twee geleden met Evolva en werkplekleren begonnen, startten we met een vrij beperkte, algemene definiëring: werkplekleren vindt plaats in reële arbeidssituaties als leeromgeving en de leerobjecten zijn de dagdagelijkse verbeterpotenties uit de praktijk. De opdracht die Hans kreeg van de stuurgroep: is dit een proven concept? Oftewel: is werkplekleren een model, een gedachtengoed dat daadwerkelijk bruikbaarheidswaarde heeft en dat zich in de praktijk gaat bewijzen? De hele korte samenvatting is: “Ja.” De iets uitgebreidere – met acht aanbevelingen - vind je hieronder.

  Lees Meer
 • Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden

  Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden

  Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden is er voor iedereen die zoekt naar nieuwe aanknopingspunten om de leiderschapsvraagstukken van de steeds knellender wordende arbeidsmarkt aan te pakken. We zijn er voor iedereen die denkt dat het anders kan, mensgericht met vertrouwen in de eigen kracht van mensen. Maar ook slimmer, innovatiever en leuker. En voor al diegenen die kritisch durven toegeven dat ze nog niet weten hoe ermee te beginnen.

  Lees Meer
 • 1

Zorg Techniek Onderwijs
Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs

Evolva werkplekleren 3.0: een duurzame samenwerking van drie zorgorganisaties, Pergamijn, Daelzicht en SGL met opleidingsinstituten en techniek-ondernemers.

Een samenwerking tussen zorg, onderwijs en techniek die keihard nodig is. De samenleving verandert. De zorg verandert mee. Daar weten zorgprofessionals alles van af. Het vraagt om een andere manier van kijken en werken maar ook om een andere manier van denken over leren c.q. bij- en nascholing. Die andere manier is werkplekleren 3.0.

Werkplekleren laat de klassieke vorm van leren,training in een schoolomgeving, los. Werkplekleren 3.0 is teamleren, informeel en digitaal leren tezamen. Op en vanuit de werksituaties. We brengen onderwijs en de zorgpraktijk dichter bij elkaar bracht en ondersteund door toekomstgerichte leertechnologie, de virtuele leeromgeving genoemd.

We kunnen we veel, héél véél van elkaar leren. Én samen weten we nog veel meer. Daarin zien wij, Daelzicht, Pergamijn en SGL, dan ook de grootste uitdaging en de beste manier om de veranderingen, de uitdaging in de zorg, aan te gaan: door het collectieve leervermogen zo optimaal mogelijk te benutten.

Evolva werkplekleren 3.0 helpt daarbij. Leren is werken, werken is leren. Het maakt ons veel wendbaarder voor en in de toekomst. Die toekomst hoeven we ons niet te kunnen voorstellen:  het samen werken en leren, iedere dag weer, maakt het ons mogelijk de dynamiek te omarmen. De mogelijkheden zijn legio met ieders creativiteit en vindingrijkheid.

Evolva werkplekleren 3.0: iedere dag samen werken, leren en creëren over de grenzen van de eigen organisatie heen én verbonden met alle Evolva-deelnemers.


Evolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijsEvolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijsEvolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijsEvolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijsEvolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijsEvolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijsEvolva Group - Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs 

Log in