Vertel & Deel

Tessa van Loo

Tessa van Loo

Meander Zorggroep is in januari toegetreden tot het Evolva-netwerk omdat ze openstaan voor innovatieve ideeën, maar ook om hun eigen ideeën te toetsen en te delen met anderen. “We willen leren van en met elkaar om werkplekleren nog beter in te bedden in onze organisaties,” aldus Tessa van Loo, verantwoordelijk voor leren en opleiden bij Meander.

Wie is Tessa van Loo?

Na haar opleiding Economie heeft Tessa eerst gewerkt in de uitzendbranche en vanaf 2010 werkt ze bij Meander Zorggroep waar ze de Flexpool mede vormgegeven en uitgebouwd heeft van 30 naar 700 flexwerkers. In 2015 maakte ze de overstap naar opleiden, waar ze al snel ontdekte dat voor een leven lang leren in de zorg nog het nodige uitgewerkt kan en moet worden: “Ik vind het een geweldige uitdaging om het huidige imago dat aan leren in de zorg hangt om te buigen naar een imago waarmee we ons als organisatie kunnen onderscheiden. Een imago waarbij de medewerker trots op zichzelf mag zijn én op de organisatie waar hij of zij werkt.” Naast opleiden, is Tessa ook verantwoordelijk voor de instroom, uitstroom en doorstroom van medewerkers. Daar behoort ook de flexpool toe. Een mooie uitdaging, waarbij ze nog meer de verbinding kan leggen tussen de huidige medewerker en het opleiden voor de toekomst. De inzet van technologie, de ervaringen van scholen, mogelijkheden om werkplekleren te accrediteren zijn voor haar belangrijke speerpunten.

Voor wie? Voor de klant!

Voor Meander ligt er de schone taak om beter aan te sluiten bij de wensen van de medewerkers. Het doel is helder: kwalitatief goede zorg voor de klant. De organisatie Meander is er om het leren te faciliteren, maar de medewerker zelf bepaalt, binnen bepaalde kaders, hoe opleiden voor hem en zijn team eruit ziet. Tessa: “Dit is de visie van Meander als innovatieve organisatie die volop bezig is met zelfsturing. Hier past werkplekleren bij. De medewerker heeft zelf het stuur in handen en bepaalt wat er gebeurt ten aanzien van zijn leren.”

Meander beschikt over diverse leerafdelingen en is inmiddels ook afgestapt van veel klassikale vormen van scholing. Steeds vaker bereidt men nu de theorie thuis voor met behulp van e-learning. Vervolgens komen medewerkers bij elkaar om samen de praktijk te oefenen (al dan niet met een acteur). Voor veel scholingen staat immers oefenen in de praktijk centraal. Meander kan daarvoor terugvallen op zogenaamde kerngebruikers betreffende een bepaald onderwerp.

Download de Powerpoint presentatie

Log in