Vertel & Deel

Filip Dochy

Prof. dr. Filip J.R.C. Dochy studeerde Onderwijskunde, Bewegings-wetenschappen en Rechtswetenschappen aan de Universiteit van Gent en de Katholieke Universiteit Leuven.

In 1991 werd hij Doctor in de Onderwijstechnologie. Hij is hoogleraar Onderwijskunde & Corporate Training (bedrijfsdidactiek) aan de Katholieke Universiteit Leuven en hoogleraar Onderwijs-innovatie & IT aan de Universiteit van Maastricht. Hij heeft al als Visiting Professor opgetreden aan de Universiteiten van Goteborg (Zweden), de Chalmers University en de Brunel University in Londen.

Naast zijn werk als professor, heeft hij vele publicaties op zijn naam staan. Op basis van onderzoek en adviesprojecten op het gebied van leren, bedrijfsopleidingen en trainingen, de toekomst van het onderwijs en opleidingen, opleidings-didactiek, nieuwe onderwijsvormen, nieuwe toetsvormen, assessment en assessment center technologie heeft hij onder andere de volgende publicaties geschreven:

  • ‘Competentiegericht opleiden en toetsen’.
  • ‘Opleiden tot constructivistisch onderwijs. Bepalende factoren en succesvolle leeromgevingen in de lerarenopleiding’.
  • ‘Coöperatief leren in een krachtige leeromgeving: Handboek probleemgestuurd leren’.
  • ‘Competentiegericht opleiden en toetsen’.

Van 2005-2007 was hij tevens President van de Europese Vereniging voor Onderzoek naar Leren en Instructie (EARLI.org). Thans is hij president van EAPRIL, European Association for Practitioner Research on Improving Learning in Education and Professional Practice. Daarnaast geeft prof. dr. F. Dochy lezingen en is hij actief als dagvoorzitter. In zijn lezingen gaat hij onder andere in op High Impact Learning en vele andere aspecten van het onderwijs. Klik HIER voor meer info over High Impact Learning. Het nieuwe boek over dit thema kun je HIER bestellen. Op 1 oktober 2018 vindt hierover tevens een congres plaats.

NEW BOOK: Dochy, F. & Segers, M. (2018). Creating impact through future learning: The High Impact Learning that Lasts Model. London: Routledge Publishers.

Log in