Vertel & Deel

peter reizebosVia de Mavo opgeklommen tot student aan de Universiteit Twente en Harvard en nu succesvol en bevlogen kunstenaar in Shanghai, China. Creativiteit vormt de rode draad in het leven van Peter Riezebos. Hij groeide op met tekenen en schilderen als methode om zich te kunnen uiten. Riezebos kreeg in zijn jeugd onder meer de diagnose ADHD en Asperger.
 
Zijn schooltijd was een moeilijke periode waarin hij dagelijks zijn creativiteit inzette om met de realiteit om te gaan. Vanwege een ingrijpende depressie en aanverwante problematiek werd Riezebos voor een jaar opgenomen in een kliniek. Stap voor stap klom hij uit dit diepe dal en startte met hulp van zijn vriendin Lindy met studeren. Met succes! Vier studies deed hij aan de Universiteit Twente: Psychologie, Filosofie, Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde.
 
Zijn ontwikkeling in die periode vatte hij in 2014 samen in het boek ‘Van Mavo tot Harvard’. Zijn ervaringen vertaalde hij verder op creatief vlak in schilderijen, tekeningen en gedichten. Als ADHD’er geniet Peter een sterk associatief vermogen. In plaats van een mentaal obstakel hanteert hij deze ongelimiteerde creativiteit als een gave. Hij laat zich ongeremd verleiden tot onderbewuste uitingen. Juist vanuit zijn waardering voor deze spontane, pure creativiteit is hij een liefhebber van de COBRA-stijl.
 
Voor Peter Riezebos was de presentatie van zijn boek ‘Van MAVO tot Harvard’ de aanleiding om het Peter Riezebos Fonds in het leven te roepen. Met een deel van de opbrengsten van zijn boek, uit lezingen en van de verkoop van zijn kunstwerken, wil hij gedreven en getalenteerde leerlingen (al dan niet met leerobstakels) financieel en emotioneel ondersteunen.

Log in